Drink Water On Empty Stomach Immediately After Waking Up

Providr

Nuk është sekret, qëndrimi i hidratuar është i rëndësishëm për mbijetesën tonë. Koha e ditës dhe mënyra se si njerëzit të qëndrojnë të hydrated do të ndryshojnë. Disa njerëz preferojnë pirë një kafe në mëngjes, ose një sode në drekë, por një gjë është e sigurt: asgjë nuk mund një gotë freskuese e thjeshtë, të ftohtë  ujë . Ju mund të pini ujë në çdo kohë gjatë ditës dhe do të jetë e dobishme për ju; por konsumimi i një xhami të madhe sapo të zgjoheni në mëngjes do t’ju ofrojë shpërblime unike.

Sipas Clemson University, rreth 75% e peshës sonë të trupit përbëhet nga uji. Varësisht se ku je ose ku jeton, uji është i lirë apo edhe falas. Ajo është e ulët në natriumi dhe nuk ka kafeinë, duke e bërë atë burim i përsosur për plotësimin e nevojave tuaja të hidratimit.

Më poshtë do të gjeni arsyet kryesore pse duhet të kesh një gotë ujë në stomak bosh menjëherë pasi të zgjohesh.

Përshtatshmëria:  Pra, shumica e njerëzve pijnë ujë me ushqimet e tyre, të cilat kanë pozitive, por edhe negative. Sipas Don Colbert, MD, dhe autori i “Hani këtë dhe Jetoni”, uji i pijshëm gjatë një vakt mund të hollojë lëngjet e tretjes dhe madje edhe të shqetësojë stomakun tuaj. Ai shton se duke pirë atë në mëngjes menjëherë pasi të zgjoheni është koha më ideale. Stomaku juaj është plotësisht i zbrazët, kështu që një gotë uji nuk do të pengojë tretjen tuaj dhe nëse keni një shishe ose qelq nga shtrati juaj, të gjithë ju duhet të bëni është të arrijë për të.

pini ujëUvGroup / shutterstock.com

Reduce Stomach Acidity: If you are one of the many people who experience heartburn, it’s because you have high levels of acid in your stomach, according to The Family Medicine Handbook, which is brought to you by the Northen Ontario School of Medicine. During the night when you are sleeping, your stomach is the primary source of hydrochloric acid in your body. It produces it all night long. Usually food will dilute the acid, but because your stomach is empty in the morning, heartburn is more likely to occur in the morning hours. But if you have water immediately after you wake up, it can reduce the level of acidity in your stomach.

pini ujëTharakorn/shutterstock.com

Helps Relieve Bowel Movements: According to Medical Daily, drinking a warm glass of water as soon as you wake up in the morning on an empty stomach can help relieve your bowel movements and also help with constipation. Usually when we are having trouble relieving our bowel movements, it’s because there is a lack of water in our bodies. In the morning when there is little to no water in our system, consuming water will help to quickly breakdown any food that has not been digested yet.

pini ujëlife-literacy/shutterstock.com

Other Health Benefits of Water: According to WebMD, one of the health benefits of drinking water is to help maintain the balance of bodily fluids. Because over half of our body is consisted of water, it’s essential to keep these bodily fluids balanced because they help with digestion, circulation, absorption, transport of nutrients and the creation of saliva. WebMD also adds that when the body is low on fluids, the brain will trigger the body’s thirst mechanism. It’s important not to ignore this sign, because your body will not function properly without sufficient fluids.

pini ujëSingkham/shutterstock.com

Help Control Calories: According to Penn State researcher Barbara Rolls, PhD, author of The Volumetrics Weight Control Plan, if you’re looking to lose weight or try and control the amount of calories you consume, water is a great source to help with that. Rolls adds that when you consume water with a meal, the meal tends to feel larger than it may actually be. This is because the food is digested more slowly, so you you feel fuller.

ssuaphotos/shutterstock.com

Helps Keep the Skin Looking Fresh: According to Atlanta dermatologist, Kenneth Ellner, everyones skin contains a lot of water, which acts as a protective barrier to prevent fluid loss. He adds that dehydration can make the skin look more dry and wrinkly, which can be prevented or improved with proper hydration.

RadeKovac/shutterstock.com

Prevent Hangovers: If you know that your night is going to include a lot of alcohol consumption, it might be a good idea to mix in some water, especially when the night is coming to an end. This can help you prevent a hangover. Healthline explains that alcohol is a diuretic, which means that you lose more water than you consume. Which is why you experience dry mouth, headaches and thirst when you wake up the following morning; A.K.A. a hangover.

DmitryA/shutterstock.com

Nxirrni muskujt:  Sipas WebMD, qelizat që nuk mbajnë ekuilibrin e duhur të lëngjeve dhe elektroliteve, do të rrënjosen, gjë që mund të shkaktojë lodhje të rëndë të muskujve. Për të parandaluar këtë, Kolegji Amerikan i Mjekësisë Sportive rekomandon që njerëzit të pijnë rreth 17 ounces ujë dy orë para se të ushtrojnë. Ata gjithashtu rekomandojnë që njerëzit të fillojnë të pinë lëngje herët dhe shpesh gjatë stërvitjes së tyre. Kjo do të ndihmojë në zëvendësimin e lëngjeve që po djersoni.

AnatomyInsider / shutterstock.com

Nëse keni pëlqyer këtë histori,  klikoni në  ‘Next Post’  për të lexuar më shumë histori si ajo. Dhe mos harroni të  SHARE  këtë histori me miqtë tuaj në Facebook.